Petitgrain illóolaj

NEW
Stock: 10 ml:  7 pcs
50 ml:  2 pcs
100 ml:  1 pcs
Petitgrain illóolaj
Petitgrain illóolaj
Petitgrain illóolaj
Petitgrain illóolaj

Fedezd fel a Petitgrain illóolaj titkait! :)

Ismered már a Petitgrain illóolaj varázslatos erejét? Ezt az aromát a citrusfélék csodálatos frissessége és a nyugtató fás jegyek egyesítik egy palackban!
A Petitgrain illóolaj forrását a citrom- és narancsfák leveleiben találod.
Az ősi kultúrák régóta dicsérték nyugtató tulajdonságait, amelyek csillapítják a stresszt és felfrissítik a lelket, emellett bőrápolóként is kiváló, segítve a bőr hidratálását és ragyogását.
Miért ne élveznéd ezt a természetes csodát minden nap?
Fedezd fel webáruházunkban a legfrissebb Petitgrain illóolaj kínálatunkat, és teremtsd meg otthonodban a harmóniát és frissességet egyetlen csepp illatával! :)

Az Otthoni Harmónia Illata

Fedezd fel a Petitgrain illóolaj csodálatos világát, amely gyertyáid és szappanjaid új, varázslatos illattal tölti meg otthonod! Ez a különleges olaj a narancsfák leveleiből és ágaiból készül, és egyben az egyik legkedveltebb alapanyag a természetes kozmetikumok és aromaterápiás termékek világában.

Miért Petitgrain?

 • Nyugtató hatás: A Petitgrain olaj ideális választás stresszes napok utáni kikapcsolódáshoz. Nyugtató tulajdonságai segítenek ellazulni és harmonizálni a lelket.
 • Frissesség: Egyedülálló, citrusos-friss illata tökéletesen illik a mindennapokhoz, tisztít és energetizál.
 • Bőrápolás: Kiváló bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik, segít megőrizni a bőr természetes egyensúlyát és frissességét.

Hogyan használd?

 • Gyertyákban: Csepegtess néhány csepp Petitgrain olajat a megolvadt gyertyaviaszba, és élvezd az otthonodat betöltő friss, citrusos illatot.
 • Szappanokban: Integráld a Petitgrain olajat a szappan alapanyagok közé a gyengéd, de hatékony tisztítás és a bőrpuhító hatás érdekében.

Legyen a Petitgrain olaj a mindennapjaid része, és hozd el otthonodba a természet harmóniáját és frissességét! :)

Tárolása: hűvös, száraz helyen, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől távol tartandó.
GMO mentes, vagyis nem tartalmaz genetikai módosított termesztésű alapanyagot.

Gyertyákhoz az illóolajok nem javasoltak, de használhatók! :)
(Az illóolajok, ahogy a nevükben is szerepel, hamarabb elillannak, ezét kevésbé intenzívek és tartósak. Ettől függetlenül gyertyákba is beletehetitek, esetleg használjátok őket nagyobb mennyiségben, figyelve a viasz-illóolaj arányokra)

 

680 Ft
Bonus point : 7 Ft
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Similar products
Info
Details

A Petitgrain illóolaj általában világos sárgától halványzöldig terjedő színű, amely tükrözi természetes és friss jellegét.

Mértékkel használd, mivel az illóolajok erősek lehetnek!
Általában elég néhány csepp az illatanyag eléréséhez, anélkül, hogy túl dominánssá válna vagy irritáló hatást gyakorolna a bőrre.

A Petitgrain illóolaj adagolása attól függ, hogy milyen típusú terméket készítesz, és milyen intenzitású illatot szeretnél elérni.

Gyertyákhoz:

 1. Viasz olvasztása: Olvaszd meg a viaszt a gyertyakészítéshez szokásos módon, általában vízfürdőben, körülbelül 70°C-on.
 2. Olaj hozzáadása: Amikor a viasz már olvadt, de még nem túl forró (körülbelül 60°C körüli hőmérsékleten), cseppents hozzá néhány csepp Petitgrain olajat.
  Az illóolajok hőérzékenyek, ezért fontos, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, amikor hozzáadod.
 3. Keverés és öntés: Keverd jól el az illóolajat a viaszban, majd öntsd a keveréket gyertyaformákba vagy tartókba. Hagyd megdermedni.
 4. Általában az illóolajok mennyiségét a viasz tömegéhez viszonyítva adják meg.
  A gyertyákhoz javasolt illóolaj-mennyiség körülbelül 1-3% körül mozog. Ez azt jelenti, hogy minden 100 gramm viaszhoz körülbelül 1-3 gramm illóolajat használsz. Például, ha 500 gramm viaszt olvasztasz meg, akkor 5-15 gramm (kb. 5-15 ml) Petitgrain olajat kell hozzáadnod. Ezzel a mennyiséggel érhető el egy kellemes, de nem túl erőteljes illat.

Szappanokhoz:

 1. Bázis elkészítése: Ha olvasztott és öntött szappant készítesz, olvaszd meg a szappanalapot, mint általában. A szappan alapanyagokat általában 55-60°C-on olvasztják meg.
 2. Olaj hozzáadása: Miután az alapanyag megolvadt és kissé hűlt, de még folyékony, adj hozzá néhány csepp Petitgrain olajat. Az illóolajat nem szabad túl magas hőmérsékletre tenni, mert az illatanyagok elpárologhatnak!
 3. Öntés és hűtés: Keverd el alaposan az illóolajat a szappanmasszában, majd öntsd formákba. Hagyd hűlni és dermedni.
 4. A szappankészítésnél az illóolajok arányát szintén a szappanalap tömegéhez viszonyítva számoljuk. A szappanok esetében általában 2-3% illóolaj arány a javasolt. Ha például 1000 gramm szappanalapot használsz, akkor 20-30 gramm (kb. 20-30 ml) Petitgrain olajat lehet hozzáadni. Ez biztosítja, hogy az illóolaj jelenléte érezhető legyen a szappanban, anélkül hogy irritáló lenne a bőrre.

Mindig kisebb mennyiséggel kezd és fokozatosan növeld az illóolaj arányát, ha szükséges, hogy elérjed a kívánt illatintenzitást.
Illóolajok használatakor mindig figyelj arra, hogy azok bőrirritációt okozhatnak nagyobb koncentrációban, ezért a bőrbarát koncentráció betartása különösen fontos.
Az illóolajok hőérzékenyek, így a hozzáadás időzítése is lényeges, hogy az illatanyagok ne párologjanak el túlzottan a feldolgozás során.

Ezeket az arányokat útmutatóként használva biztosíthatod, hogy termékeid kellemes illatúak és biztonságosak legyenek a használat során :)

 

Similar products
Info
Stock
10 ml:  7 pcs
50 ml:  2 pcs
100 ml:  1 pcs
Product status
NEW    
WebShop System