Borsmenta illóolaj

Stock: 10 ml:  8 pcs
50 ml:  2 pcs
100 ml:  2 pcs
Borsmenta illóolaj
Borsmenta illóolaj
Borsmenta illóolaj
Borsmenta illóolaj

A frissesség fuvallata! :)

A borsmenta illóolaj, amelyet a borsmenta leveleiből nyernek hideg préseléssel vagy gőzdesztillációval, igazi frissítő csoda.
Ez az olaj nemcsak élénkítő mentolos illatával tölti meg a teret, hanem hűsítő hatása révén felfrissíti az elmét és a testet is!

Gyertyákba keverve a borsmenta illóolaj egy üde, tiszta illatot kölcsönöz, amely segít csökkenteni a stresszt és javítani a koncentrációt, ezen kívül még remek rovarriasztó is! ;)
Szappanokban alkalmazva a bőrt hűsítő, frissítő érzetet biztosít, miközben antibakteriális tulajdonságai segítenek a bőr tisztán tartásában.

A borsmenta illóolajat gyertyák esetében a viasz kezdődő hűlésénél, körülbelül 60°C (140°F) hőmérsékleten kell hozzáadni, hogy az illatanyagok megőrizzék frissességüket. Szappanoknál a nyomok képződése után, de még öntés előtt javasolt hozzáadni, így az olaj illata és hatásai a legjobban érvényesülnek.
Az ajánlott mennyiség általában a viasz vagy a szappanmassza súlyának 1-3%-a, az elkészíteni kívánt termék illatintenzitásától függően.

Hagyd, hogy a borsmenta illóolaj friss, éltető energiája betöltse otthonodat, és élvezd a mindennapi frissesség érzését! ;)

Tárolása: hűvös, száraz helyen, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől távol tartandó.
GMO mentes, vagyis nem tartalmaz genetikai módosított termesztésű alapanyagot.

Gyertyákhoz az illóolajok nem javasoltak, de használhatók! :)
(Az illóolajok, ahogy a nevükben is szerepel, hamarabb elillannak, ezét kevésbé intenzívek és tartósak. Ettől függetlenül gyertyákba is beletehetitek, esetleg használjátok őket nagyobb mennyiségben, figyelve a viasz-illóolaj arányokra)


680 Ft
Bonus point : 7 Ft
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Similar products
Info
Details

A borsmenta illóolaj általában világos sárgától zöldes árnyalatig terjedő színekben kapható, ami részben a növény leveleinek klorofill tartalmától függ.
Az olaj friss, erőteljes mentolos illata ismert a felfrissítő és hűsítő hatásáról.

Íme egy kis útmutatás a borsmenta illóolaj használatához:

Gyertyákhoz:

  • A borsmenta illóolajat célszerű hozzáadni a gyertyaviaszhoz, amikor az már kezd hűlni, de még mindig folyékony. A legjobb hozzáadási hőmérséklet körülbelül 60°C (140°F). Ez biztosítja, hogy az illóolaj illata ne párologjon el túlságosan a gyertya készítése során.
  • Az illóolaj mennyiségét általában a viasz súlyának 1%-ától 3%-áig ajánlják. Tehát, ha 100 grammos viaszmennyiséggel dolgozol, 1-3 gramm illóolajat adhatsz hozzá az elkészült gyertyához.

Szappanokhoz:

  • Hideg eljárással készült szappanoknál az illóolajat a nyomok képződése után, de még öntés előtt kell hozzáadni. Ez az időpont biztosítja, hogy a borsmenta illóolaj illata jól beépüljön a szappanba és ne veszítse el hatékonyságát a szappankészítési folyamat során.
  • A szappan esetében az illóolaj mennyiségét általában a teljes szappanmassza súlyának 2%-a körül ajánlott, ami kiegyensúlyozott illatintenzitást biztosít.

Ezekkel az iránymutatásokkal a borsmenta illóolaj használata gyertyákban és szappanokban hatékony és élvezetes lehet, miközben a termékek friss, mentolos aromát kapnak.

Similar products
Info
Stock
10 ml:  8 pcs
50 ml:  2 pcs
100 ml:  2 pcs
WebShop System