Citromfű illóolaj

NEW
Stock: 10 ml:  8 pcs
50 ml:  2 pcs
100 ml:  1 pcs
Citromfű illóolaj
Citromfű illóolaj
Citromfű illóolaj
Citromfű illóolaj
Citromfű illóolaj
Citromfű illóolaj

A megnyugvás illata :)

A citromfű, ismertebb nevén melissa, egy aromás növény, amelyet gyakran használnak illatosításra a kozmetikai és otthoni termékekben, beleértve a gyertyákat és szappanokat.
Gazdag citronellalban, ami nem csak kellemes, citrusos illatot kölcsönöz, hanem nyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik.

Gyertyákban a citromfű esszencia frissítő légkört teremt, miközben segít csökkenteni a stresszt és javítani a hangulatot.
Szappanokban alkalmazva pedig a citromfű kivonat tisztítja és revitalizálja a bőrt, miközben egy könnyű, élénkítő illatot hagy maga után.

Az otthoni aromaterápia ideális kiegészítője, a citromfű tökéletes választás azok számára, akik a természetességet és a mentális jólétet keresik.

Ezen kívül remekül alkalmazható még rovarriasztónak is, akár viaszba adagolva, akár párologtatóba csepegtetve.
Fedezd fel a citromfű csodálatos tulajdonságait, és engedd, hogy otthonodat betöltse ez a frissítő, megnyugtató illat! :)


Tárolása: hűvös, száraz helyen, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől távol tartandó.
GMO mentes, vagyis nem tartalmaz genetikai módosított termesztésű alapanyagot.

Gyertyákhoz az illóolajok nem javasoltak, de használhatók! :)
(Az illóolajok, ahogy a nevükben is szerepel, hamarabb elillannak, ezét kevésbé intenzívek és tartósak. Ettől függetlenül gyertyákba is beletehetitek, esetleg használjátok őket nagyobb mennyiségben, figyelve a viasz-illóolaj arányokra)


760 Ft
Bonus point : 8 Ft
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Similar products
Info
Details

A citromfű esszenciális olaj általában világossárga színű, néha halványzöld árnyalatokkal.
Citrusos illata élénkítő és nyugtató hatású, ezért gyakran használják különböző termékek aromatizálására.

Ami a felhasználását illeti gyertyákban és szappanokban, fontos figyelembe venni a következőket:

Gyertyák esetében:

  • Az illóolajat általában akkor adják hozzá a gyertya viaszához, amikor az már elkezdett hűlni, de még folyékony. Az ideális hőmérséklet, amikor hozzáadható az illóolaj, körülbelül 60°C (140°F). Ezen a hőmérsékleten az olaj illatanyagai nem párolognak el gyorsan, így a gyertya megőrzi intenzív illatát.
  • A felhasználás aránya változó lehet a kívánt illatintenzitás függvényében, de általánosan 1-3% illóolaj arányt javasolnak a viasz súlyához képest, tehát 100 grammos viaszhoz körülbelül 1-3 gramm illóolajat kellene hozzáadni.

Szappanok esetében:

  • A hideg eljárással készült szappanoknál az illóolajat általában a nyomok képződése után, de még mielőtt a szappanmasszát formába öntenék, adják hozzá. A szappanmassza hőmérséklete ekkor általában 37°C és 43°C (100°F és 110°F) között van.
  • A szappanok esetében az illóolaj mennyisége általában a szappan összsúlyának 2%-a körülire ajánlott, hogy az illat jól érvényesüljön, de ne legyen túl erős.

Mindig érdemes kisebb adagokkal kísérletezni először, hogy megtaláld a számodra ideális illatintenzitást és figyelj arra, hogy az illóolajok bizonyos esetekben irritálhatják a bőrt, ezért a megfelelő mennyiség használata fontos!

Similar products
Info
Stock
10 ml:  8 pcs
50 ml:  2 pcs
100 ml:  1 pcs
Product status
NEW    
WebShop System