Szegfűszeg illóolaj

Stock: 10 ml:  4 pcs
Szegfűszeg illóolaj
Szegfűszeg illóolaj
Szegfűszeg illóolaj
Szegfűszeg illóolaj

Az ünnepi hangulat kvintesszenciája :)

A szegfűszeg illóolaj, amelyet a szegfűszeg szárított virágszirmából nyernek gőzdesztillációval, az otthonokat megtölti meleg, fűszeres illatával. Ez az olaj nem csak az ünnepek kedvelt aromája, hanem ismert antibakteriális és fájdalomcsillapító tulajdonságairól is, amelyek ideálissá teszik mind gyertyákban, mind szappanokban való felhasználásra.

Gyertyákba keverve a szegfűszeg illóolaj teremt egy meghitt, nyugtató légkört, mely különösen alkalmas a hideg téli estéken. Szappanokba adagolva segít a bőr tisztán tartásában és friss, tiszta érzetet hagy maga után.

A szegfűszeg illóolajat gyertyák esetében ajánlott a viasz hűlési szakaszában, körülbelül 60°C (140°F) hőmérsékleten hozzáadni, hogy az illóanyagok megőrizzék frissességüket. Szappankészítésnél a nyomok képződése után, de még öntés előtt kell hozzáadni, az olaj illata és hatásai a legjobban így érvényesülnek.
Ajánlott mennyiség a viasz vagy szappanmassza súlyának 1-3%-a, ízlés szerint.
Hagyd, hogy a szegfűszeg illóolaj fűszeres, meleg aromája betöltse otthonodat, és teremts ünnepi hangulatot bármikor! :)

Tárolása: hűvös, száraz helyen, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől távol tartandó.
GMO mentes, vagyis nem tartalmaz genetikai módosított termesztésű alapanyagot.

Gyertyákhoz az illóolajok nem javasoltak, de használhatók! :)
(Az illóolajok, ahogy a nevükben is szerepel, hamarabb elillannak, ezét kevésbé intenzívek és tartósak. Ettől függetlenül gyertyákba is beletehetitek, esetleg használjátok őket nagyobb mennyiségben, figyelve a viasz-illóolaj arányokra)


680 Ft
Bonus point : 7 Ft
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Similar products
Info
Details

A szegfűszeg illóolaj általában világos sárgától a sötétbarna árnyalatig terjedhet, és jellemzően erős, fűszeres illattal rendelkezik.

Íme néhány útmutatás a szegfűszeg illóolaj gyertyákban és szappanokban történő használatához:

Gyertyákhoz:

  • A szegfűszeg illóolajat ajánlott a gyertyaviaszhoz akkor hozzáadni, amikor az már kezd hűlni, de még mindig folyékony. A legjobb hozzáadási hőmérséklet körülbelül 60°C (140°F). Ez segít megőrizni az illóolaj illatanyagait, és megakadályozza, hogy túl korán elpárologjanak.
  • Az illóolaj mennyiségét általában a viasz súlyának 1%-ától 3%-áig ajánlják, tehát, ha 100 grammos viaszmennyiséggel dolgozol, 1-3 gramm illóolajat adhatsz hozzá az elkészült gyertyához.

Szappanokhoz:

  • Hideg eljárással készült szappanoknál az illóolajat a nyomok képződése után, de még öntés előtt kell hozzáadni. Ez az időpont biztosítja, hogy a szegfűszeg illóolaj illata és hatásai jól beépüljenek a szappanba.
  • A szappan esetében az illóolaj mennyiségét általában a teljes szappanmassza súlyának 2%-a körül ajánlott, ami kiegyensúlyozott illatintenzitást biztosít.

Ezekkel az iránymutatásokkal a szegfűszeg illóolaj hatékonyan felhasználható gyertyákban és szappanokban, biztosítva a termékek erős, fűszeres aromáját :)

Similar products
Info
Stock
10 ml:  4 pcs
Weight
10 g/pcs
WebShop System